Yhteystiedot

Juha Rantalainen lehtori, lääketieteen lisensiaatti Ravikatu 9, 53500 LAPPEENRANTA +358407341541 juharantalainen@hotmail.com

Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:114350 kpl

Keskiviikko 21.02.2024

Unkari  äänestää ja hyväksyy ensi maanantaina Ruotsin NATO:n jäseneksi.

Tervetuloa Ruotsi mukaan yhteiseen liittoutumaan.

Juha Rantalainen

Lauantai 03.02.2024

Turkki on hyväksynyt Ruotsin Natojäsenyyden ja Unkari hyväksynee sen lähiaikoina.

Tämä lisää entisestään Suomemme puolustuskykyä ja samalla vähentää Venäjän   hyökkäyshalukkuutta tänne. 

Mutta kamala sota Ukrainassa jatkuu. Myös Israelissa Gazan sota jatkuu ja aiheuttaa hirveää  kärsimystä sekä palestiinalaisille että israelilaisille. Toivon ja rukoilen rauhaa myös sinne.

Perjantai 5.1.2024

Aluksi  kerron, että mielestäni Suomen Natojäsenyys on erittäin hyvä asia. Nyt Suomemme ei ole enää yksin vaan meillä on voimakkaita liittolaisia ja oma pelkoni että sota leviäisi Suomeen on helpottunut. Tottakai meidän omat puolustusvoimamme pitää vahvoina jotta pystymme turvaamaan puolustamaan aluettamme kaikissa tilanteissa.

Sitten  tapaus valeamanuenssi Etelä-Karjalassa

Meillä EKHVA:lla tehtiin rekrytointivirhe. Työhönottajat olivat olleet luottavaisia eivätkä ollet  tarkistaneet hänen pätevyyttään tai sopivaisuuttaan.

En tunne varsinaista tapahtumaa ja olen lukenut siitä lehdestä. Ilmeisesti tälle henkilölle ( " opiskelija " ) ei ollut mitään haastattelua eikä taustaselvitystä.

Olen ollut menneiden vuosien aikana  mukana useissa työhaastattelussa. Nykyään niissä on  kysymyksiin tehty rajauksia: monia asioita ei saa kysyä haastateltavalta. Minulle on myös sanottu,  ettei hakijan taustoja  saa penkoa, Esim. hakijan  tietämättä ei saa ottaa yhteyttä aiempaa työpaikkaan, esimieheen tai työtovereihin.  

Joihinkin tehtäviin on kuitenkin tehtävä  rikosrekisteriotehakemus (esim lasten kanssa työskentely) 

Erittäin Ikävää asiassa on, että sen seuraamukset kohdistuivat eniten haavoittuvassa asemassa oleviin mielenterveyspotilaisiin  heikentäen heidän psyykkistä terveyttään ja luottamusta hoitaviin henkilöihin ja hoitoihin. 

Toivottavasti  ei tällainen tapaus ei toistu.

Kiitos ja hyvää vuoden jatkoa

Juha Rantalainen

 

Lauantaina 1.4.2023

Tänään luin hyvän uutisen. Turkin presidentti on allekirjoittanut Turkin eilisen Suomen Natojäsenyyden ratifioinnin ja hakemus on menossa Washingtoniin.

Suomi on leimaa vaille Nato jäsen. Minulla on helpottunut olo.

Hyvää huhtikuun jatkoa

Sunnuntaina 26.3.2023

Luen päivittäin uutisia Ukrainan sodasta. Luen sekä Ukrainan Pravdaa  ( Ukrainska Pravda ) että Venäjän Pravdaa ( Russkaja Pravda ). ( englanninkieliset versiot , osaan myös venäjänkielen alkeet ja voin sanakirjan avulla tarkistaa joitain asioita venäjänkielisestäkin  Pravdasta )  

Luen kumpaakin julkaisua krittisesti.

Pidän ukrainalaista uutisointia uskottavampana . Ukrainalaiset ovat antaneet länsimaisten tarkkailijoiden vierailla maassaan tutustumassa sodan tuhoihin ja myös tapaamassa uktrainalaisia sotilaita. He ovat sallineet ulkomaalaisten toimittajien vierailla myös  venäläisten sotavankien luona  ja käydä  tutustumassa sotavankien kohteluun.

Venäläiset ovat kieltäneet länsimaisten toimittajien / tarkkailijoiden virailut ukrainalaisten vankien luona. Myös venäläisten sotauutiset ovat mielestäni väritettyjä sillä venäläiset tiedottajat  suhtautuvat totuuteen joustavasti. 

Venäläisten toimittajien tiedotustoiminta on kontrolloitu. He saavat kertoa vain virallista " totuutta ".

Olen tavannut Lappeenrannassakin henkilöitä jotka uskovat Venäjän Pradan olevan totta ja että länsimaiset uutiset ovat valheuutisia.

Arvois lukijani : Keskityn tulevalla viikolla kotimaan politiikkaan.

Kiitos kun vierailit sivullani

Juha Rantalainen

Perjantaina 24.3.2023

Arvoisa lukijani

Luin eilen illalla talvisodan ajan tapahtumista Suomenlahden Itäosan saarissa ja myös Kotkan rannikkotykistön toiminnasta. Kirjassa oli myös saarista pakoon lähteneiden henkilöiden haastatteluja. Mukana oli myös niiden henkilöiden muistelmia, jotka eivät päässeet pakoon. Heille neuvostoliittolaiset  miehittäjät kertoivat valheita sodan etenemisestä. Heille kerrottiin jopa että Oulu on miehitetty jne. Totuus paljastui kun sota loppui. Ulkosaaret jäivät rauhanteossa Neuvostoliiton alueiksi.  

Koska naapuri toimii edelleen samalla tavalla niin minulta on mennyt luottamus.

Aiemmin olin NATOON liittymistä vastaa mutta viime helmikuussa minusta tuli NATO kannattaja. Toivottavasti Turkki ja Unkari hyväksyvät Suomen nopeasti Natoon.

Toivon että rauha palaa Eurooppaan 

Kiitos kun kävit sivullani

Juha Rantalainen

Keskiviikko 19.1.2021

Arvoisa lukijani

Olen seurannut television vaalikeskusteluja hiven huolissani. Mielestäni kaikki osallistujat eivät ole selvillä siitä millainen tuleva hyvinvointialue tulee olemaan. Mielestäni monen keskustelijan olisi kannattanut  käydä kysymässä  kokemuksia ja neuvoja Etelä-Karjalasta millaiseksi uusi hyvinvointialue muodostu.  Näin heille olisi selvinnyt mikä on mahdollista ja mikä ei. Esimerkiksi alueiden muodostaminen tulee maksamaan enemmän kuin monet arvaavatkaan.

Oma näkemykseni on että uudet hyvinvointialueet  tulevat olemaan meillä Etelä-Karjalassa jo kymenisen vuotta toimineen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin  ja lähes yhtä kauan toimineen Etelä-Karjalan pelastustoimen kaltaisia.  Hyvinvointialueen eri kuntien ja kuntayhtymien perussairaanhoidon ja alueella toimivien erikoissairaanhoidon toimintojen yhdistäminen tulee olemaan aikaa vievää ja vaatii hyvää yhteistyötä kuntien kanssa. Yhdistämisessä pitää ottaaa huomioon  niin työntekijät kuin kiinnteistöt ja laitteet. Myös tietojärjestelmät pitää saada yhteen sopiviksi. 

Toivon viisautta ja nöyryyttä kaikille uusille valtuutetuille uudessa haastavassa luottamustehtävässä

Juha Rantalainen

Tiistai 11.1.2022

Mielipidekirjoitus Etelä-Saimaaseen ja Uutisvuokseen

Pikkukunnat uhkaavat syrjäytyä päätöksenteossa

Monet Etelä-Karjalan pienten kuntien asukkaat ovat huolissaan siitä ettei heitä tulla kuulemaan Etelä-Karjalan hyvinvointialueen päätöksissä vaan Lappeenranta päättää kaikki asiat.

Huoli perustuu viime vuonna 2021 pidettyjen kuntavaalien tuloksiin, joiden pohjalta on arvioitu uuden Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuustoon äänestettävistä 59 valtuutetusta 48 tulevan Lappeenrannasta, 9 Imatralta,  1 Parikkalasta ja 1  Savitaipaleelta. Vaalituloksen perusteella aluehallitukseen tulisi vain lappeenrantalaisia ja imatralaisia päättäjiä.

Mielestäni tällainen tulos ei vastaa hyvinvointialueen yhtä päätavoitetta: lisätä koko alueen asukkaiden osallisuutta päätöksen tekoon koskien alueen sosiaalitoimen, terveydenhuollon ja pelastuslaitoksen ja sen palvelujen tasapuolista kehittämistä 

Seuraavalla tavalla toimien voidaan varmistaa, että koko hyvinvointialueen alueen kaikkien kuntien  ääni kuuluu valtuustotasolle asti. 

Uusi hyvinvointialuevaltuusto määrittää  aluehallituksen jäsenten lukumäärän ja valitsee aluehallituksen jäsenet, joiden ei tarvitse olla aluevaltuutettuja tai vara-aluevaltuutettuja. Aluehallituksen koko voisi olla 13 henkilöä ( paikkajako: Lappeenranta 6, Imatra 3 ja muut seitsemän kuntaa yhteensä 4 ). Niistä kunnista joilla ei ole hallituspaikkaa valitaan varajäsen, jolla on läsnäolo-oikeus hallituksen kokouksissa ja varsinaisen jäsenen poissa ollessa he toimisivat täysivaltaisina jäseninä.

Koska aluehallitus valmistelee kaikki aluevaltuustossa käsiteteltävät asiat, niin näin jokaisella Etelä-Karjalan kunnalla on todellinen mahdollisuus vaikuttaa aluevaltuuston päätöksiin.

Juha Rantalainen, KD,lääkäri, Lappeenranta, aluevaaliehdokas

Parikkalan- ja Rautjärven sanomien haastattelu 11.1.2002

1. Mikä teidät erottaa muista aluevaalien puolueista ja ryhmistä näissä aluevaaleissa?

2. Millaiseen vaalitulokseen olisitte tyytyväisiä?

– On ajateltu, että kaksi aluevaltuuston paikkaa olisi minimissään hyvä, mutta kolme olisi parempi, sanoo Rantalainen.

Maanantai 20.12.2021

Kertasin  viikonlopun aikana hyvinvoitialueen valmisteluun liittyneen perustuslakivaliokunnan lausunnon. Siinä on hyvin kuvattu mitä uusi hyvinvointialue tarkoitta ja mitä pitää sisällään. Siihen kannattaa tutustua.  PeVL 17/2021 vp (eduskunta.fi)

Uudistuksessa sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen tehtävät siirtyvät kunnilta hyvinvointialueille. Osa uudistuksista   on jo toteutettu täällä Etelä-Karjalassa. Meillä on jo perusterveydenhoito ja erkoissairaanhoito ja sosiaalihuolto samassa organisaatiossa(  Eksote ).  Mukaan tulee pelastustoimi. Tässäkin meillä Etelä-Karjalassa on jo alustava pohjatyö tehty. Meillähän on Etelä-Karjalan pelastuslaitos, jolla on oma pelastuslautakunta. 

Uudella valtuustolla ja sen alaisilla toimielimillä on vielä paljon tehtävää. 

Hyvää adventtiajan jatkoa

Juha Rantalainen

Torstai 16.12.2021

Tammikuussa pidettävät Etelä-Karjalan hyvinvointialuevaalit ovat tärkeät. 

Valittava valtuusto päättää millainen on vuoden 2023 alusta toimintansa aloittavan hyvinvointialueen hallinto. Hyvinvointialuehan huolehtii  koko Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspalveluista  ja myös palo- ja pelastustoimesta. 

Lähtökohtana voisi olla sosiaali-ja terveystoimen toteuttaja nykyinen Eksote ja sen toiminnan päivittäminen. Lisäksi mukaan tulevan palo- ja pelastustoimen toiminnan, josta nyt vastaa Etelä-Karjalan pelastuslautakunta ,  turvaamiseksi pitää muodostaa hyvinvointivaltuuston alainen pelastuslautakunta. 

Juha Rantalainen

Sunnuntaina 16.5.2021

Minulle kolme tärkeintä asiaa Lappeenrannassa tulevalla valtuustokaudella ovat:

1) Kasvatus- ja opetustoimi :

Haluan olla mukana tukemassa ja kehittämässä kaikkea toimintaa , mikä parantaa kasvatus- ja opetustoimen toimintamahdollisuuksia ja siten lisää lasten koululaisten hyvinvointia ja turvaa heidän oppimisensa

2) Kuntalaisten hyvinvointi : 

Kuntalaisten hyvinvointiin vaikuttava toiminta on kaikkea sitä mikä parantaa kuntalaisten toimintakykyä, terveyttä ja hyvinvointia

3) kuntatalouden vastuullinen hoito :

Kuntatalouden vastuullinen taloudenhoito perustuu todellisten kunnan käytössä olevien rahavarojen suunitelmalliseen käyttöön ja ennakoituun riskianalyysiin. Näin taloustilanne pysyy hallinnassa ja kaupunkimme selviää edessä olevista toimintojensa ja investointiensa rahoituksesta.

Juha Rantalainen

Lauantaina 23.1.2021

”Yhdessä eteenpäin kohti parempaa tulevaisuutta”

Valtuustokausinani olen ollut aktiivisesti mukana Lappeenrantamme kehityksessä. Näinä vuosina on Lappeenranta kasvanut kuntaliitosten seurauksena, kun kaupunkiimme ovat liittyneet Nuijamaa, Ylämaa ja Joutseno. Kaupungin hallintoa on muutettu useita kertoja. Suurin yksittäinen muutos oli 10 vuotta sitten, kun Etelä-Karjalan kunnat perustivat Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin eli Eksoten. Viimeisin hallinnon rakennemuutos tehtiin, kun valmistauduttiin maakuntauudistukseen. Silloin yhdistettiin useita toimialoja ja vähennettiin lautakuntien määrää. Kaupungin nykyinen organisaatio löytyy netistä Lappeenrannan kaupungin sivuilta.

Valtuustossa oloaikanani kaupungintalous on mennyt ylös ja alas. Velkaantuminen on välillä pahentunut, mutta se on aina korjaantunut kaikkien puolueiden yhteistyöllä. Kunnallisveroa on nostettu ja säästösuunnitelmia tehty ja toteutettu. Nyt taloustilanne näyttää jälleen huolestuttavalta.

Olemassa olevia hyviä suunnitelmia on hankaloittanut viime vuonna alkanut koronaepidemia. Etenkin hyvä ja vireä matkailun kehittyminen sekä kaupankasvu ovat heikentyneet oleellisesti. Varsinkin itänaapurimme ostosmatkailu on lähes loppunut, mikä näkyy kaupunkimme katukuvassakin.

Toivon, että koronapandemia helpottaa ja tilanne palautuu normaaliksi, mutta se vaatii aikaa. Haasteena on kaupungin tulevien vuosien investointien rahoitus. Kaupungin tulot eivät riitä niiden kattamiseen, vaan velkaa pitää ottaa lisää. Nyt onkin tärkeää tehdä tarkka velanhoitosuunnitelma siitä, miten velat pystytään maksamaan.

Lopuksi totean, että Lappeenrantamme on selvinnyt aiemmin ja niin käy nytkin. Se vaatii meiltä kaupungin luottamushenkilöiltä ja viranhaltijoilta keskinäistä luottamusta ja hyvää yhteistyötä. Toimimalla yhdessä selviämme tästäkin vaikeasta ajasta.

Yhdessä siis eteenpäin kohti parempaa tulevaisuutta.

Juha Rantalainen

Sunnuntaina 7.4.2019

Olen miettinyt  äänestämistä äänestäjän kannalta ja mitä hänen kannattaa ottaa huomioon kun valitsee omaa ehdokastaan.

Ensiksi ehdokkaan pitää olla hyvä henkilö, joka on arvoiltaan ja mielipiteiltään äänestäjän kaltainen.

Mutta ennen lopullista äänestyspäätöstä äänestäjän pitää tiedostaa myös se, että ehdokas on jonkin puolueen ehdokaslistan jäsen. Siten samalla kun äänestää häntä niin antaa äänensä hänen puolueelleen. Siksi äänestäjän on tärkeää tutustua paitsi ehdokkaan ajatuksiin ninn myös hänen taustapuolueensa ohjelmiin ja  tavoittesiin sekä samalla listalla oleviin muihin ehdokkaisiin, Voikin käydä niin ettei oma ehdokas tulekaan valituksi mutta hänelle annettu ääni tulee tämän puolueen jonkin toisen ehdokkaan hyväksi.  

Kiitos kun kävit sivullani

Juha Rantalainen

Lauantaina 9.3.2019

Miksi olen hyvä valinta kansanedusjaksi juuri näissä 2019 eduskuntavaaleissa?

Suomen hallitus erosi eilen ja jätti soteuudistuksen ja maakuntauudistuksen tekemättä. Niiden sisällön ja toteutuksen päättää seuraava eduskunta.

Nyt on äänestäjillä mahdollisuus tutustua eduskuntavaaliehdokkaisiin ja siihen millaiset ovat heidän valmiutensa toimia vaativassa edustajan työssä. 

Koska kansanedustajaehdokas on kuin työnhakija, hänen pitää tehdä työhakemus.

Tässä työhakemukseni: Olen 69 v. eläkkeellä oleva lääkäri ja ammattikorkeakoulun lehtori. Minulla on työkokemusta sosiaali-ja terveysalalta ja ammattiopetuksesta.  Yhteiskunnallisissa luottamustoimissa olen ollut pitkään,  v.1989  lähtien  Lappeenrannan kaupungin valtuutettuna  useita valtuustokausia ja edelleen  ja olen Etelä:karjalan maakuntavaltuuston jäsen. Olen Lappeenrannan vanhusneuvoston jäsen.

Erityismaininnat  koskien sote- ja maakuntauudistusta:

Olen yksi Etelä-Karjalan Sosiaali- ja terveyspiirin tekijöistä. Olin nimittän KD Kymen piirin varapuheenjohtajana mukana kaikissa ensimmäisissä kokouksissa,  kun Etelä-Karjalan maakunnan  kaikki poliittiset   ryhmät alottivat neuvottelut Eksoten perustamisesta. Neuvottelujen pohjalta perustettiin Eksote ja toimin sen  ensimmäisen hallituksen jäsenenä. Tunnen siten jo toiminnassa olevan sotepiirin ja voisin kansaedustajana tuoda sielta hyviä käytänteitä koko tasavallan soteuudistukseen.

Olen Etelä-Karjalan maakuntavaltuutettu ja olen myös ollut aktiivisesti mukana maakuntauudistuksesta. Olen  ollut jäsenenä Etelä-Karjan  maakuntauudistusta valmistelevassa ohjausryhmässä ja tällä hetkellä seurantaryhmässä. Tiedän miten uudistus on edennyt ja voisin jatkaa sitä myös kansanedustajana.

Vanhusneuvoston jäsenenä olen perehtynyt vanhuspalvelulakiin ja ollut mukana vanhusneuvoston useissa aloitteissa, jotka koskevat  mm. ikäihmisten hyvinvointia  ja asumista. Väestömme vanhenee ja itsekin jo seniorina osaisin  kansanedustajana vaikuttaa ikäihmisten elämänlaadun parantamiseen.

Juha Rantalainen

15.02.2019

Omia havaintoja  vanhusten hoidon laadusta ja sen syistä

Julkisuudessa on ollut esillä monta huonosti toiminutta yksityistä vanhusten hoitopaikkaa. Tämä on luonut varjoa myös niihin moniin hyvintoimiviin, sanoisimpa jopa erinomaisesti toimiviin yksityisiin vanhusten hoitopaikkoihin. Pitää myös muistaa että samoin myös yhteiskunnalisia vanhusten hoitopaikkoja on sekä hyvin toimivia että huonosti toimivia. 

Kun vuosikymmeniä sitten olin eri puolilla Suomea silloisten vanhainkotien ja terveyskeskusten pitkäaikaispotilaiden  lääkärinä näin erilaisia paikkoja. Mielestäni eniten niiden ilmapiiriin ja vanhusten kohteluun  vaikutti henkilökunnan hyvinvointi ja työssä viihtyminen. Parhaiten se näkyi  millaiset olivat laitosten johdon ja työntekijöiden välit. 

Niissä paikoissa, joissa oli hyvä henki ja asukkaiden/potilaiden kohtelu ja hoito hyvää kaikki työntekijät olivat tasavertaisia ammatista riippumatta. Kaikki tekivät yhteistyötä. Eräässä paikassa jopa ylihoitaja osallistui potilaiden aamupesuihin yhdessä perushoitajan kanssa. Toinen ääripää, jossa oli toivomisen varaa hoidon laadussa: Siellä kun johtaja saapui henkilökunnan kahvihuoneeseen kevyt rupattelu loppui siihen paikkaan ja kaikki poistuivat kiireesti paikalta. 

Nykyään työilmapiiriä ja työssä viihtymistä heikentää liika työ ja kiire kun henkilöstöä on liian vähän eikä hoitohenkilökunnalla ole aikaa tehdä työtään niin hyvin kuin haluaisi. 

Olen sitä mieltä että henkilöstömitoitusta olisi suurennettava, jotta käsipareja olisi riittävästi hoitamassa vanhuksia.

Juha Rantalainen

9.2.2019

Lyhyet mielipiteeni löytyvät näissäkin vaaleissa eri vaalikoneita, jotko avautuvat aikanaan äänestäjille.

Tulen kirjoittamaan vaalikoneisiin lähes jokaisen kysymyksen kohdalle  mitä mieltä olen kustakin asiasta.

Olen  vastannut Helsingin sanomien ja Iltasanomien vaalikoneisiin, ta tulen vastaamaan ainakin ainakin Etelä-Saimaan ja Lappeenrannan Uutisten   vaalikoneisiin. vaalikoneisiin. 

Juha Rantalainen

Vanhoja mielipiteitäni:  02. 04.11. - 27.12.2014

27.12.2014

Kulunut vuosi oli kiireinen. Alkuvuonna 2014  oli EU-vaalit. Meillä KD:llä oli erinomainen ehdokas mutta emme saaneet EU parlamenttipaikkaa. Lappeenrannan kuntatalous jatkui kireänä. Kaupunginvaltuusto valmisteli jo vuonna 2013 Lappeenrannan kuntatalouden selviytymisstartegiaa. Jatkoimme samoilla linjoilla  ja teimme  kaikkien puolueiden hyvällä yhteisstyöllä ensi vuodelle 2015 tiukan talousarvion. Tämän tuloksena näyttää siltä että kaupunkimme selviää edessä olevista haasteista.

Kiitos, kun vierailit sivullani

Hyvää uutta vuotta 2015

Juha Rantalainen

03.04.2013

Alkuvuosi oli kiireinen. Luottamushenkilöneuvottelut menivät KD osastoltamme hyvin ja saimme paikan kaupunginhallitukseen ja omia  jäseniämme  useimpiin Lappeenrannan kaupungin lautakuntiin ja moniin muihin luottamushenkilöpaikkoihin. Kaupunginvaltuutettuna olen mukana Lappeenarnnan kaupungin strategian 2013-2016 tekemisessä kahdessa työryhmässä. oinen niistä laatii kaupungin elinkeinopoliittista strategiaa ja toinen työstää Venäjästrategiaa. Molemmat asiat ovat erittäin tärkeitä, jotta kotikaupunkimme selviää koko ajan lisääntyvistä haasteista, joista tärkein on kaupungin talouden tasapainottaminen. Tulot ja menot pitää saada tasapainoon jotta ksupungin  ei tarvitsisi enää ottaa lisää velkaa.

Kiitos kun vierailit sivullani

Hyvää alkavaa kevättä

Juha Rantalainen

01.11.2012

Vaalit menivat kohdaltani hyvin ja jatkan   kaupunginvaltuutettuna seuraavat neljä vuotta. Kistillisdemokraatit   sai yhteensä kolme valtuutettua uuteen 59 jäseniseen Lappeenrannan  kaupunginvaltuustoon. Kaikki KD-valtuuteut ovat  ollleet jo tämän vaalikauden valtuutettuina,  joten työskentelymme jatkuu edelleen. Seuraavaksi käymme eri ryhmien välisiä keskusteluja muista kaupungin luottamushenkilöpaikoista. Toivon luottamushenkilövalintojen tapahtuvan hyvässä yhteistyössä, jotta saataisiin kaupunginhallitukseen,  eri lautakuntiin ja muihin luottamustehtäviin osaavia ja yhteistyökykyisiä henkilöitä. Ensi vuosi on tätäkin vuotta haasteellisempi ja vaatii asioihin paneutumista ja pitkäjänteistä työskentelyä. 

Kiitos, kun vierailit sivullani

Juha Rantalainen

 

23.10.2012

Arvoisa lukijani

Viisi päivää vaaleihin. Kirjoitukseni Alakylän koulun uudelleen rakentamisesta oli lehdessä. Voitte tutustua siihen klikkaamalla yläpalkissa olevaa kohtaa MITÄ MIELTÄ.  Kannatan lähikoulujen säilyttämistä. Edellisessä kirjoituksessani jo kerroin kantani terveyspalveluista.

Kiitos kun vierailit sivuillani

Juha Rantalainen

19.10.2012

Arvoisa lukijani

Eilen Joutsenon torilla oli mukavasti  ihmisiä liikkeellä. Eniten keskusteltiin kanssani Eksoten asioista. Monella joutsenolaisella oli huoli, että terveyskeskuksesta viedään palvelut ja että koko Etelä Karjalaan jää Eksoteen vain kolme terveyskeskusta.  He olivat lukeneet asiasta lehdestä. Voin Eksoten hallituksen jäsenenä oikaista joutsenolaisten väärinkäsitystä. Lehtiuutisessa oli kerrottu tulevaisiuuden suunntelmasta eli mihin jää ns täydenpalvelun terveyskeskukset ( sairaanhoitaja/lääkärivastaanotto, laboratorio ja röntgen ). Joutsenosta röntgenkuvaus siirtyy Armilaan Lappeenrantaan, lääkäripalvelut jäävät. Valitettavasti Eksotessa on tällä hetkellä kymmenen terveskeskuksen vajaus.

Vaalityö jatkuu huomenna Lauritsalan torilla jossa olemme lettujen kera. Myös KD Kymen piirin kansanedustajamme Sari Palm vierailee siellä.

Vielä reilu viikko vaaleihin.

Kiitos että vierailit sivuillani

Hyvää lokakuun jatkoa

Juha Rantalainen

Olen Lappeenrannassa ehdokkaana lokakuun kunnallisvaaleissa. Meitä krstillisdemokraatteja on yhteensä 28 hyvää eri-ikäistä ehdokasta. Nuorin ehdokkaamme on 18 v ja vanhin on 78 v.Tietoa meistä kaikista ehdokkaista lnternesivulta: http://www.kristillisdemokraatit.com/kuntavaalit2012/kunta.php?m=Lappeenranta

KD osastomme on tehnyt vaaliohjelman ja  se on näkyvissä osastomme kotisivuila: www.kdlappeenranta.net. Voitte käydä tutustumassa siihen.

Mietteitä ja muuta  näkyy yläpalkist kohdasta  " MItä mieltä"
Työ politiikassa jatkuu. Missä olen tavattavissa näkyy yläpalkista kohdasta " Kalenterini"

Olen iloinen, että olet pistäytynyt sivuilleni ja tutustut vaaliteemoihini ja kannanottoihini. Tee se edelleen


Etelä-Saimaa lehdessä 21.10.2012 kirjoitukseni

Perusteluja Alakylän koulun rakentamisen puolesta

Alakylän koulu pitää ehdottomasti rakentaa !

Alakylän koulun tontilla toimii päiväkoti. Uusi koulu rakennettaisiin esiopetusta ja 1-4 luokkien opetuksen järjestämistä varten.  On johdonmukaista ja järkevää, että päiväkodissa olevat lapset voivat jatkaa samassa tutussa pihapiirissä aina 10 vuotiaaksi asti. Näin lapset voivat jatkaa samassa ympäristössä ja jo tuttujen lasten kanssa koulukin sujuu hyvin.

Alakylän koulun tontilla toimivan parakkikoulun lapset voivat  jatkaa  samassa pihapiirissä  koulua neljännen luokan loppuun asti.

Alakylän kouluun rakennettava liikuntasali on kävelymatkan päässä ( välitunti 10 min ) Kimpisen koulusta ja lukiosta, joissa  on jatkuvasti pulaa sisäliikuntatiloista .

Alakylän koulun iso liikuntasali  palvelee  ilta- aikoina ja viikonloppuisin muita kaupunkilaisia. Näin se parantaisi monien liikuntaseurojen toimintaa. Tällä hetkellähän läheskään kaikki liikuntaseurat eivät saa toivomiaan salivuoroja tai mikäli saavat niin useat tarjotut liikuntavuorot ovat myöhään iltaisin. Myös lasten ja nuorten sisäliikuntavuoroista on vajetta tai seurojen käyttöönsä  saamat vuorot ovat lapsille liian myöhäisiä.

 Koulun rakentamatta jättäminen lisää  Peltolan koulun alueelle päivittäin tulevien esikoululaisten ja alaluokkalaisten jo nyt suurta määrää liikenteessä.

Alakylän koulu olisi todellinen lähikoulu yli sadalle alueen lapselle!

Juha Rantalainen


 

13.10.2012  Eilen Prisman parkkipaikalla ja tänää kauppatorilla lettujen ja muiden KD ehdokkaiden kanssa. Kauppatoirilla oli useita puolueita tekemässä vaalityötä ja kansaa oli paljon liikkeellä.  Teltallamme oli väkeä jonoksi asti. Eniten keskustelua oli vanhusten terveyteen liittyvistä asioista: omaishoidosta ja omaishoitajista, vanhusten laitoshoidosta, terveyskeskuslääkäreiden puutteesta. Kuulin  myös vastustavia kannanottoja uuden teatterin rakentamisesta jne... Sain myös muutaman viestin potilaiden huonosta kohtelusta. Vaikka työtä on paljon ja henkilökunta tiukoilla niin mielestäni  huono käytös sairaita kohtaan ei ole koskaan hyväksyttävissä. Lupasin välittää palautteen seuraavassa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin hallituksen kokouksessa johtaville viranhaltijoille. 

 

01.10.2012

Kuntavaaleihin on nelisen viikkoa aikaa. Vaalityö on alkanut ja tällä viikolla on viisi vaalitilaisuutta. Mielenkiintoisin on keskiviikon chat tapaaminen nuorten kanssa. Tilasuuden järjestäjiltä on luvattu minulle tarvittaessa tukea tapahtumassa. Odotan tapahtumaa mielenkiinnolla. Kerron myöhemmin miten se mielestäni meni.

Hyvää lokakuun jatkoa

Juha Rantalainen

21.09.2012

Kesäni meni toisin kuin olin suunnitellut. Mökillä tuli käytyä hyvin vähän  johtuen osittain sateisista säistä ja osittain muista asioista kuten lastenlasten hoidosta.

Työt ovat taas alkaneet. Jatkan Saimaan AMK:ssa lääketieteellisten aineiden lehtorina. Olen osaelääkkeellä ja olen joka toinen viikko toissä, joka toinen viikko eläkkeellä.

Osa-aikaeläke antaa minulle aikaa poliittiseen toimintaan ja tarvittaessa lastenlasten hoitoon.

Olen Lappeenrannassa ehdokkaana lokakuun kunanllisvaaleissa. Meitä krstillisdemokraatteja on yhteensä 28 hyvää eri-ikäistä ehdokasta. Nuorin ehdokkaamme on 18 v ja vanhin on 78 v.Tietoa meistä kaikista ehdokkaista lnternesivulta: http://www.kristillisdemokraatit.com/kuntavaalit2012/kunta.php?m=Lappeenranta

Olemme sopineet jo päivät milloin menemme lettujen kanssa Lappeenrannan toreille ja myös Oleksille jakamaan vaalimateriaalia ja tapaamaan äänestäjiä. Päivämäärät näkyvät kohdasta " kalenterini "

KD osastomme on tehnyt vaaliohjelman ja piakkoin se on näkyvissä osastomme kotisivuila: www.kdlappeenranta.net. Voitte käydä tutustumassa siihen.

Hyvää syksyn jatkoa

Juha Rantalainen

Mietteitä la 16.4. 2011 , klikkaa kohtaa  " Mitä mieltä"

" Koti-uskonto-isänmaa "   lue miten hyvin ne sopivat minuun ja ajatuksiini. Klikkaa yläpalkin kohtaa " Mitä mieltä "

Työ politiikassa jatkuu. Missä olen tavattavissa näkyy yläpalkista kohdasta " Kalenterini"

Olen iloinen, että olet pistäytynyt sivuilleni ja tutustut vaaliteemoihini ja kannanottoihini. Tee se edelleen.

 

 Ajatuksia viimeisellä vaalinalusviikolla

Lauantaina 16,4, 2011

Varsinainen vaalityö on tehty. Ihmisiä tavatu ja vaalimateriaali jaettu. Tänään Lappeenrannan kauppatorilla tuli hyvää ja rohkaisevaa palautetta. Huomennahan se selviää.

Kiitos kaikille tukijoilleni ja kotisivujani seuranneille. Huomenna äänestämään ellette ole jo ennakkoäänestäneet.

Hyvää Palmusunnuntaita ja alkavaa hiljaista viikkoa.

 

Perjantaina 15.4.2011

Tänään oli E-Saimaa lehdessä ylesöosastokirjoitukseni. Kirjoitus on heti näiden kommettien jälkeen.

Mielestäni työnteon pitää aina kannattaa ja huono-osaisella  ihmisellä pitää olla mahdollisuus päästä pois köyhyysloukusta.  Kirjoitus oli pakko rajata koskemaan työttömiä. Tottakai pitää  huono-osaisten pieneläkeläistenkin  toimeentuloa parantaa. Osassa huono-osaisuutta on mukana myös mielenterveysongelmia ja päihteiden käyhttöä. Heitäkään ei saa sysätä yhteiskuntamme ulkopuolelle vaan heistäkin pitää huolehtia.

Tapasin tänään istuvan kansanedustajamme  Sari Palmin Lappeenrannan Oleksilla. Hän kertoi rohkaisevia viestejä Kymenlaakson puolelta. Siellä on KD:llä uusia kannattajia. Nämä Sarin viestit antavat luottamusta siihen, että meillä Kymen KD:llä on mahdollisuus omaan kansanedustajaan.

Kävin myös Sammonlahden K-kaupan parkkipaikalla ja sielläkin tuli KD:lle myönteistä viestiä. Ja huomenna mennään lettujen kanssa kauppatorille tapaamaan ihmisiä ja sitten illalla ns. jalkatyönä kaikki kotona oleva vaalimateriaali lähialueen postilaatikkoihin.

Etelä-Saimaassa 15.4. julkaistu kirjoitukseni

" Työnteon pitää kannattaa aina

Torstaina 14.4.2011

Olen saanut runsaasti myönteistä palautetta ja rohkaisua, kiitokset siitä. Hiven on tullut  muutakin palautetta.  Koska yhteystiedot puuttuivat vastaan tässä viestin lähettäjälle: Tieto on ollut minulla jo vuosikymmeniä. Arvelin sen vaikuttaneen hieman  mutta määrä olikin yllätys.

Tänään oli Joutsenon torilla. Siellä oli hyviä keskusteluja. Sain kuulla potilaan ja potilaan omaisen  näkökulmaa Joutsenon lääkäripalveluista  ja keskussairaalan toiminnasta. Lupasin viedä  palautetta sairaanhoitiopiirin johdolle jo ensi keskiviikon hallituksen kokoukseen.

 

Keskiviikkona 13.4.2011

Olen tänään saanut onnitteluja varjovaalien menestymisestäni. Arvelisin sen johtuvan vastauksistani nuorten vaalikoneissa. En ole salannut ikääni. Olen myös  kertonut olevani  kolmen lapsen isä ja kuuden lapsenlapsen vaari. Tästä syystä  lähellä sydäntäni ovat niin opiskelijoiden kuin koululaistenkin asiat.

Vaalityö jatkuu tänään kirjoittelun merkeissä ja huomenna aamupäivällä Joutsenon torilla.

Tiistaina 12.4.2011

Sain tänään iloisen ja rohkaisevan viestin Hannah Jurvansuulta. Hän ilmoitti,  että olen varjovaalien äänikuningas Kymen vaalipiirissä. Siirryin heti varjovaalit -internetsivuille ja totesin seuraavaa:

Tänään on julkistettu  nuorisovaalien ns. varjovaalien  äänestystulokset. Kymen piirissä KD puolueemme kannatus oli 14,1 % äänistä ja sillä olisimme saaneet  2 kansanedustajaa. Oma äänimääräni on 6,1 % kaikista äänistä ja olen siten koko Kymen vaalipiirin äänikuningas. Tulokset  näkyvät seuraavalla internetsivulla.

www.valtikka.fi/nuorisovaalit-2011/varjovaalien-tulokset

Vaalityö on vielä menossa. Edelläkuvatunlainen hyvä palaute antaa vielä lisäpotkua ja intoa jatkaa vaalityötä vaalipäivään asti.

 

Maanantaina 11.4.2011:

Lauantaina oli Oleksilla hyvä meininki. Olimme siellä lettujen kanssa ja paikalla oli kuusi KD ehdokastamme. Keskustelimme ihmisten kanssa ajankohtaisista aiheista. Kaksi puhutuinta oli Suomen tuki EU:n muille jäsenmaille ja uusi suunnitteilla oleva avioliittolaki. Myös harmaa talous puhutti.

Monet kävivät kertomassa, että KD:llä on arvot kohdallaan ja lupasivat äänestää meitä sekä toivottivat meille menestystä vaaleissa. 

Eräs vaaliteltallamme vieraillesta  teki hyvän kysymyksen: " Miksi työttömän henkilön päivärahassa on suurempi ennekkoveroprosentti kuin päivärahaa suuremmassa palkassa? " Hän kyllä saa sen palautuksena seuraavana vuonna verotuksen valmistuttua ,mutta hänhän tarvitsisi niitä rahoja jo nyt.  Myönsin sen tuntuvan  epäoikeudenmukaiselta,  mutta en osannut selittää perusteita. Lupasin  muistaa asian ja viedä sitä eteenpäin oman eduskuntaryhmäni kautta seuraavalla vaalikaudella.

 

KD puolueeni vaaliteema ja minä                   kirjoitettu  05.04.2011

" KOTI-USKONTO-ISÄNMAA " , Puolueemme vaaliteema ja miten hyvin se liittyy minuun

Koti:

Olen naimisissa, kolmen lapsen isä ja kuuden lapsen vaari. Koti on minulle paikka, jossa on hyvä olla. Siellä voin levätä ja kerätä voimia jotta  jaksan olla monessa mukana. Lapsuuden kotini seinällä oli 100 vuotta vanha fraktuuralla kirjoitettu  huoneentaulu. Siinä luki " Iloinen sydän ja rauhallinen koti on elämän onni ". Minua on siunattu molemmilla.

Uskonto:

Olen aktiivinen, tunnustava kristitty ja  ev. lut. seurakunnan jäsen.  Olen mukana seurakuntani monissa luottamustoimissa ja hengellisessä toiminnassa. Elävä usko antaa minulle voimaa ja rohkeutta olla mukana myös yhteiskunnallisessa toiminnassa. Haluan toimia hyvän elämän puolesta jotta yhteiskunnallinen vanhurskaus toteutuisi niin kotikaupungissani kuin koko rakkaassa Suomessammekin.

Isänmaa:

Mielestäni Suomi on paras maa suomalaisille ja sitä kannattaa puolustaa.

Olen  maalaistalon poika . Sukuni on asunut Ristiinassa ainakin 1600 luvulta lähtien. Isäni oli 30% sotainvalidi ja äitini rintamalotta. Lapsuuden kotini seinällä on viiden sankarivainajan valokuvat, kaksi isän veljeä ja kolme äidin veljeä. Olen vakuuttunut siitä ettei heidän uhrinsa ollut turha vaan se kannatti. Suomi pysyi itsenäisenä ja on vapaa maa. Itse olen reserviupseeri, tarkkaan ottaen lääkintäyliluutnantti. Lääkärinä olen vielä  reservilänen ja siksi olen edelleen sijoitettuna puolustusvoimien tehtävään.

 

Muutamin kannanottojani päivitetty 02.04.2011

Olen tavannut ihmisiä kauppakeskuksissa ja toritapahtumissa.

Olen vastannut mm seuraaviin kysymyksiin:

Pitääkö Suomen liittyä Natoon?

Vastaukseni : Ei pidä. Puolustuskykymme perusta ja uskottavuus on yleinen asevelvollisuus ja maame korkea maanpuolustustahto. Liittoutumattomana voimme toimia rauhan välittäjinä eri osapuolten välillä.

Pitääkö veroja korottaa ja jos niin miten?

Vastaukseni:Tässä taloudellisessa tilanteessa hyvätuloisten tuloveroa pitää korottaa ja pääomatulojen verotus pitää nostaa nykyisestä 28 %: sta 30 %:iin. Suomessakin pitäisi ottaa takaisin pörssivero eli kaikista pörssikaupoista maksettaisiin 0,1% veroa. Alv ei pidä korotaa, koska se vaikuttaa kielteisesti pienituloisiiin ja ammatinharjoittajiin ja pinyrittäjiin.

Entä pakolaiset  ja maahanmuuttajat ?

Vastaukseni: Pakolaisten ja maahanmuuttajien  asioiden käsittelyä pitää nopeuttaa palkkaamlla riittävästi osaavaa henkilökuntaa pakolaisasioiden selvittelyyn ja pääröksen tekoon. Ne pakolaiset ja maahan muuttajat. jotka saavat tännen oleskeluluvan  pitää kotouttaa ja ensimmäinen askel on suomen kielen oppiminen  ja Suomen yhteiskuntajärjestelmään ja lakeihin tutustuminen.  Senjälkeen niille joilla on jo ammatti , tarvittavaa jatkokoulutusta ja harjoittelua ja mahdollisuus työllistyä. Ammattitaidottomat kurssitukseen ja työharjoitteluun ja sitten töihin..

Ensisijaisesti pitäisi paneutua jo maassa oleviin ulkomalaisiin ja sitten  uusiin tulokkaisiin.

Entä, jos maahanmuuttaja tekee vakavan rikoksen?

Vastaukseni: Hänet pitää tuomita Suomen lakien mukaan ja rangaistuksen kärsimisen  jälkeen harkittava maasta karkoittamista. Olen keskustellut Suomeen tulleitten pakolaisten kanssa ( viimeksi toissapäivänä )  ja heillä on vielä jyrkempi kanta asiaan. Heidän mielestään  tällaiset henkilöt pitää aina karkoittaa lähtömaahansa, riippumatta mitkä olosuhteet siellä ovat.

Mitä ajattelen sukupuolineutraalista  avioliitosta?

Vastaukseni: En kannata sitä.  Avioliitto solmitaan miehen ja naisen kesken.

Miten parantaisin pienituloisen yksineläjän toimeentuloa?

Kysymyksen takana on se, että yksin asuva maksaa omasta pienestä eläkkeestään  kaiken kokonaan: vuokran, sähkölaskun , tv-luvan, autokulut  jne....

Edelläkuvatut menot ovat kahden hengen taloudessa samat, Heillä on  käytössään  yhteensä kahden ihmisen tulot, joten  he pärjäävät huomattavasti paremmin taloudellisesti.

Vastaukseni: Asia pitää ottaa esille omassa puolueessani ja viedä sitä eteenpäin. Se voitaisiin toteuttaa  myöntämällä  pienituloisille yksinasuville verovähennys sekä valtion että kunnallisverotuksessa. Vuositulojen kasvaessa vähennys pienenisi ja ennalta määrätyn  vuositulotason ylittyessä sitä ei enää myönnettäisi. 

 

Vanhusväestö ja raha "Ikäihmisten asema"

 


Poliittisen toimintani perusteet

 

Etusivulla olevan esittelyn mukaisesti pidän itseäni koulutukseni ja ammattini perusteella sosiaali- ja terveysalan sekä opetusalan asiantuntijana. Lisäksi tunnen hyvin myös opiskelijaperheiden tilanteen. Minulla on pitkä poliittinen kokemus kunta- ja kaupunkitasolta.

Ohjelmallisesti olen samoilla linjoilla kuin Suomen Kristillidemokraattien periaatteet.

Mielestäni yhteiskunnan tärkein tehtävä on huolehtia niistä kansalaisista, jotka jostain syystä eivät voi itse huolehtia itsestään. Siksi poliittisen toimintani motto on aiemmin ja edelleen ollut  "Heikoista on huolehdittava" . Kaikki päätökset ja toiminta vaikuttaa kaikkien  ihmisten elämään ja siksi kotisivujeni yläotsakkeena on toinen mottoni "Hyvän elämän puolesta"

Työttömyys on ongelma täällä Lappeenrannan alueella. Työttömyys lannistaa ja nujertaa työttömän ja monet heistä kokevat joutuvansa yhteiskunnan ulkopuolelle. Kaupunkimme on kaikissa päätöksissään huomioitava, miten ne vaikuttavat työlllisyyteen.

Jos haluatte lähettää minulle viestiä niin sähköpostiosoitteeni on juharantalainen@hotmail.com

Voimia ja siunausta Teille kaikille lukijoilleni